PSYL ylioppilaat v. 1958, luokkakokouskutsu!

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä kun painoimme valkolakin päähämme lähtiessämme Porin Suomalaisesta Yhteiskoulusta (PSYL). Riemuylioppilaiksi kutsutaan 50 vuotta sitten valmistuneita. Meitä kaiketi sitten voidaan kutsua Ratkiriemu-ylioppilaiksi.

PSYL:in lukion rehtori Mari Aalto on kutsunut meidät lämpimästi tervetulleiksi koulun lakkiais-juhlaan lauantaina kesäkuun 2 päivänä. Kutsu koskee sekä keväällä että syksyllä 1958 valmistuneita ylioppilaita. Kokoonnumme klo 10 koulun toisen kerroksen Lintula-saliin.  Lintula-sali sijaitsee meidän muistamamme voimistelusalin kohdalla ja sen seinällä on kunnostettuna se suuri ”Kokemäen joki”-maalaus, jonka yksityiskohtiin paneuduimme aamuhartauksien aikana.  Omalla autolla tulijoille tiedoksi, että parkkipaikkaa löytyy sekä PSYL:n että viereisen Cygnaeuksen koulun pihalta. 

Lakkiaisjuhla alkaa klo 10.30 juhlasalissa. Meille koulu varaa paikat salin etuosasta. Meidän mahdollisten Avec-seuralaisten on tyydyttävä hakemaan paikkansa oppilaiden vanhempien kanssa salin perältä. Rehtorin mukaan on suotavaa, vaan ei välttämätöntä, että istumme lakit päässä juhlan ajan. Tapana on että seniorivieraat antavat yhdelle, opettajien valitsemalle uudelle ylioppilaalle stipendin. Yhteiskuvan otatamme joko ennen tai jälkeen juhlan Lintula-salissa.

Juhlan jälkeen siirrymme lounaalle Satakunnan Museon ravintolaan ja siellä olevaan kokoustilaan.

Jos jollakin on erikoistoivomuksia ruoan suhteen, ilmoittakaa ilmoittautumisen yhteydessä.

Lounaan jälkeen katsomme Pirkko Arstilan tekemän nostalgisen kuvakokoelman -58 ja -59 valmistuneiden oppilaiden elämästä. Jos jollakulla on muistitikulla omia kouluaikaisia kuvia, voimme nekin heittää videotykillä seinälle. Myös muistelot kouluajaltamme ovat tervetulleita.

Sen jälkeen tutustumme museon tänä keväänä uudistettuun näyttelyyn.

Sitten kustannuspuoli:

                       Lounas   16 €/hlö

                      Museon kokoustilan vuokra 1,5 h     45 €

                      Museon käyntimaksu, eläkeläiset    3,5 €/hlö

                      Postituskuluja 25 €

                      Stipendi  15 €/ratkiriemuyo

Tietämättä tässä vaiheessa seurueemme tarkkaa lukumäärää, arvioin sen avecit mukaan lukien 30:ksi. Näin ollen pyydän maksamaan tililleni ilmoittautumisen yhteydessä:

 Ratkiriemu-yo:t 40 € ja Avecit 25 €.

Jos rahaa kertyy enemmän kuin lounas- ja museomenot vievät, liitän ylimääräisen rahan stipendiin. Päinvastaisessa tapauksessa kärsin itse tappion.

Tilinumeroni:  FI25 5700 8140 0719 08, viestikenttään osallistujien nimet.

Ilmoittautuminen 13.05.2018 mennessä allekirjoittaneelle.

                      Terveisin Antti Raitakari