Kevättapaaminen 16.5.2013

Senioriyhdistyksen kevättapaaminen 2013 järjestettiin aika myöhään. Tämä johtui siitä, että valitsimme tutustumiskohteeksi Kirjurinluodon ja Kaupunginpuutarhan. Talvi oli pitkä eikä meinannut hellittää otettaan, joten siirsimme kokouksen ja tapaamisen toukokuulle.

Tapasimme sitten n 20 hengen ryhmän yhdistyksen jäseniä Vihertietokeskuksen edessä. Oli kertakaikkiaan ihana ilta, ja värisävy oli juuri sellainen vaaleanvihreä, joka hetken vallitsee ennen  kesän puhkeamista. Tapaaminen oli siis torstaina 16.5. ja tätä blogia kirjoittaessa 25.5 oli jo täysi kesä ja omenapuut puhkeamaisillaan kukkaan. 

Kaupunginpuutarhuri Ismo Ahonen kertoili meille kaupungin puistoista mielenkiintoisia tietoja. Kaupungilla on metsiä, niittypuistoja, kerran viikossa hoidettavia puistoja ja paraatipaikkoja, kuten Raatihuoneenpuisto, jossa työtä tehdään päivittäin. On istuttu arboretumeja, joissa kasvaa monia lajeja jotain tiettyä puuta. Rautatieaseman ja Sairaalan välissä portaalissa on kirsikkapuisto. Puistotoimi kasvattaa paljon kukkia kaupunkilaisten kesäiloksi ja kyntää ja kylvää auringonkukkapellon. 

Istutusten kunnostukset, puiden vaihdot, vuotuiset leikkaukset ja puistojen hoitotyöt pitävät sekä vakituiset työntekijät että kesätyöntekijät kiireisinä. Valitettava ilmiö, ilkivalta, aiheuttaa lisätyötä ja kustannuksia.

Jaa tämä sivu