Vuosikokous Linturi-salissa 25.4.2023

PSYL senioriyhdistyksen vuosikokous 2023 järjestettiin huhtikuun 25. päivänä koulumme Linturi-salissa.  Yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Raitakari toivotti kokouskahvien lomassa osallistujat tervetulleiksi, yhteensä 23 senioriyhdistyksemme jäsentä osallistui tapahtumaan. Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin yhdistyksemme aiempi puheenjohtaja Pekka Peltonen ja sihteeriksi Karolina Hentunen. Tavanomaisten kokousmuodollisuuksien lisäksi hyväksyttiin toimintakertomukset ja suunnitelmat, tilinpäätös vuodelta 2022 sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja tilivelvollisille. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Laila Lehtonen ja Erkki Teikari sekä toiminnantarkastajaksi kaudelle 2023 Juha Vuorenhela ja varalle Antti Penttilä. Sovittiin, että hallitus jatkaa entisin voimin.

 

Vuosikokous oli tavanomaista juhlallisempi, hallitus oli nimittäin päättänyt kutsua lääketieteen lisensiaatti ja valtiotieteiden maisteri Aki Lindénin vuoden 2023 kunniasenioriksi ja uusi kunniaseniorimme osallistui myös kokoukseen. Kiitospuheessaan hän kertoi lisäksi hauskoja kokemuksia omasta kouluajastaan Porin Suomalaisessa Yhteislyseossa. Vastaavia muisteluja kouluajastaan 1950-luvulla esitti myös kunniaseniori Antti Raitakari. Porin lukioksi muuttuneen koulun toiminnasta nykyisin kertoivat sekä suunnittelurehtori Jarkko Kivelä että oppilaiden edustaja Jonna Grönholm. Samalla kuultiin, että entisenlaisia luokalle jäämisiä, tai ehtoja, ei nykykoulussa enää langeteta, vaan mahdollisia oppimisvaikeuksia pyritään selvittämään ammattiavustajien avulla.

Puheenjohtaja Hanna Raitakari toivotti kaikki yhteensä 23 vuosikokoukseen osallistunutta senioria ja koulun edustajaa tervetulleiksi.

Suuri kunnia oli saada mukaan tapaamiseemme vuoden 2023 PSYL-kunniasenioriksi vastavalittu lääketieteen lisensiaatti ja valtiotieteiden maisteri Aki Lindén. Kiitospuheessaan hän kertoi mieleenpainuneita hauskoja tarinoita kouluvuosiltaan 1960-luvulla.

Uusi kunniaseniorimme sai kiitospuheestaan raikuvat aplodit ja yhditykseltä lisäksi koulumme historiikkikirjan sekä PSYL-pinssin. Antti Raitakari muisteli puolestaan värikkäästi omaa kouluaikaansa 1950-luvulla ja oppilaskunnan edustaja Jonna Grönholm sekä suunnittelurehtori Jarkko Kivelä kertoivat koulun toiminnasta sen toimiessa nyt Porin Lukio nimellä.

Kokouksen virallisen osuuden puheenjohtajana toimi Pekka Peltonen ja sihteerinä Karolina Hentunen. Tilaisuus päätettiin harvinaisella kunniaseniori-yhteiskuvalla Into Linturin maalaaman Kokemäenjoki triptyykkin edessä. Mukaan saatiin kaikki neljä kokoukseen osallistunutta kunniasenioria, Ilkka Juusela, Aki Lindén, Antti Raitakari sekä Erkki Teikari!