Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta

Penkinpainajaisperinnettä Porin Suomalaisessa Yhteiskoulussa

Penkinpainajaisperinnettä Porin Suomalaisessa Yhteiskoulussa

 Yhdistyksen tarkoitus

Porin Suomalaisen Yhteislyseon Seniorit ry perustettiin 9.10.1991. Yhdistyksen tarkoitus on toimia Porin suomalaisen yhteislyseon (1974–1993 Riihikedon koulun) entisten ja nykyisten oppilaiden, opettajien ja toimihenkilöiden välisenä yhdyssiteenä. Yhdistys myös vaalii yhteislyseon perinteitä. Lisäksi yhdistys tukee opiskelijoita mahdollisuuksiensa mukaan. Yhdistys on oikeutettu ottamaan vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja.

 Yhdistyksen toiminta

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää yhteisiä kokoontumis- ja juhlatilaisuuksia sekä avustaa koulua sellaisten järjestämisessä. Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma oli koripallo-ottelu. Vuosien mittaan on järjestetty retkiä, esitelmätilaisuuksia ja vuosijuhlia vaihtelevin ohjelmin. Vuosikokous pidetään keväisin.

Yhdistyksen puheenjohtajana oli perustamisesta vuoteen 2000 opetusneuvos Into Merilehti. Vuosina 2000–2006 puheenjohtajana toimi diplomi-insinööri Antti Raitakari. Vuona 2007 puheenjohtajaksi valittiin asianajaja, varatuomari Ilkka Härmäläinen. Vuodesta 2015 lähtien yhdistyksen puheenjohtajana on toiminut diplomi-insinööri Pekka Peltonen.

Senioriyhdistys pani alulle koulun nimenmuutosprosessin, jonka seurauksena Riihikedon koulu sai alkuperäisen nimensä takaisin 1993.

Yhdistyksen mittavin projekti on ollut koulun historiikin aikaansaaminen. Teoksen toimitti lehtori Nina Eriksson. ”PSYL – 70 muistojen vuotta” julkistettiin koulun 70-vuotisjuhlan yhteydessä 1996.

Vuodesta 1999 lähtien yhdistyksen hallitus valitsee vuosittain kunniaseniorin. Tähän mennessä on valittu tanssitaiteilija Jorma Uotinen, professori Jarmo Leppiniemi, lehtori Nina Eriksson, professori Arvo Salo, vuorineuvos Tauno Matomäki, asianajaja, laamanni Pekka Merilampi, kasvatustieteen kunniatohtori Onerva Mäki, lääketieteen ja kirurgian tohtori Antti Hakkiluoto ja Tehy:n puheenjohtajan, terveydenhuollon maisteri Jaana Laitinen-Pesola, päätoimittaja, FT Erkki Teikari ja toimittaja ja kirjailija Pirkko Arstila, DI Antti Raitakari, professori Vesa Puttonen, teatteritaiteen maisteri Mari Rantasila, varatuomari Ilkka juusela sekä psykologian professori Christina Salmivalli.

Yhdistys jakaa vuosittain stipendejä peruskoulun ja lukion päättäville oppilaille. Yhdistyksen jäseniksi on rekisteröitynyt yhteensä yli 700 senioria.

Yhteenveto toiminnasta vuosien varrella löytyy kohdasta "Senioriyhdistys 30 v." 

Jaa tämä sivu